Natuurbegraafplaats de Hoevens

Alphen, Noord-Brabant

De paradijselijke rust van een eeuwenoud landgoed

Natuurbegraafplaats de Hoevens & Afscheidslocatie de Eik

Natuurbegraafplaats de Hoevens ligt op fietsafstand van mijn huis en al ruim voordat ik hier uitvaarten vast ben gaan leggen, kwam ik op het eeuwenoude landgoed om van de rust en de natuur te genieten. Het ligt in de driehoek Breda-Tilburg-Turnhout en biedt plek aan 250 genodigden.

Als afscheidsfotograaf vind ik het heel bijzonder om op natuurbegraafplaats de Hoevens te mogen zijn bij een afscheid van een geliefde.

Het is heel speciaal dat je op een natuurbegraafplaats ook een afscheidslocatie hebt en dat er maar maximaal één uitvaart per dag gepland staat. Het kan bij natuurbegraafplaats de Hoevens zowel binnen in “De Eik” of in de boskapel buiten. Afscheidslocatie “De Eik” voelt van binnen erg ruim en heeft een hoog plafond en glas langs alle muren waardoor je kunt genieten van de vergezichten op de licht glooiende Alphense natuur. Er is gekozen voor prachtige onbehandelde houten materialen wat die verbinding met de natuur versterkt.

Natuurbegraafplaats de Hoevens heeft een familieruimte, een ontvangstruimte voor de genodigden en een ruimte waar de dienst wordt gehouden. Laatstgenoemde ruimte is de verlichte zaal op de openingsfoto hierboven. De ontvangstruimte is verbonden met de dienstruimte door een hoge houten schuifwand, die op het gewenste moment wordt opengezet.

De akoestiek in afscheidslocatie De Eik is goed en het is prachtig om de eeuwenoude natuur van Landgoed de Hoevens als achtergrond te hebben tijdens de gehele dienst. Dat draagt bij aan de rust en mogelijkheid tot reflectie.

Na de dienst werd in dit geval de kist op een koets geplaatst buiten. De familie begeleidde de kist naar de laatste rustplaats op de natuurbegraafplaats. Daar werd nog een kort woord gezegd en was er de gelegenheid voor iedereen om afscheid te nemen. De directe familie bleef nog achter bij het graf en kwam een kleine tijd later in de ontvangstruimte van afscheidslocatie De Eik, waar men kon napraten en herinneringen op kon halen met elkaar.

Wilt u ook het afscheid mooi in beeld gebracht hebben bij natuurbegraafplaats de Hoevens of ergens anders? Neemt u dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag wat ik voor u zou mogen betekenen.

SHARE THIS STORY
Stuur me gerust een berichtje